Bloglar

İŞİN SONUNU DÜŞÜNMEK

Dünya hayatı ahiretin tarlasıdır. Burası bir gölgelik ve oyalanma yeri olsa bile terk edilmez, yada hep burada kalacakmış gibi bağlanılmaz.

Dünya teklif, kulluk ve çalışma yeridir. Ahiret ise muhasebe, ceza ve mükâfat yeridir. Dünya ve ahiret tam bir denge ister. Birbirinin kuması gibidir. Ahiret işin sonu demektir.

Ahiretten korkmak bir denge hali değildir. Ahireti sevmelidir. Dünya cennete girmeye vesile olursa övülmüş bir yer, cehenneme girmeye vesile olursa yerilmiş bir yerdir.

Ebedi ve baki olan ahiret alemine nispetle; Cenab-ı Hakk Dünyaya bir sinek kanadı kadar kıymet vermemiştir. Yolun büyükleri, peygamberler de dünyaya değer vermemiş ahiret sevgileri onları dünyayı mamur etmekten alıkoymuştur. 

Madem dünya hayatı geçicidir, ahireti kazanma yeridir. Öyleyse asli vatan için burada hazırlık yapmalıdır.  İşin sonunu düşünmeli, akıl nimeti doğru kullanmalı. Bizlere emanet edilen beden bineklerini güzel kullanıp ihanet edilmemeli.

İşin sonunu düşünen kendini güvende tutar, aşağılık ve zelil durumlara düşmez. Dünya ve ahiret terazisini doğru kurar. Adalet, şecaat, iffet ve hikmeti bu yolda kullanır. 

Allah'ın emir ve yasaklarına dikkat eder.  İşin sonunda bir ceza ve mükafat vardır.  Allah ve ahiret sevgidir bizleri anne-babaya, eş ve çocuklarımıza karşı iyilikle muamele ettiren. 

Ahiretini düşünen adildir, başkalarının haklarına göz dikmez, Allah için sever, affederler. Şefkat ve merhametle hareket ederler. Emrolundukları gibi dosdoğru olurlar. 

İşin sonunu düşünmeyen, ahireti sevmeyen, dünyaya sıkı bağlanıp, mal, para ve dünya işlerine dalan insan geliş gayesinden gafil olur.  Hakikatine giden o erdemli yolculuktan uzaklaşır. Ceza ve mükafatı düşünmez.  Her beklenen gün gibi o gün de gelir bizi bulur. Öyleyse burda bulunuş gayesini ve ahiret yurdumuzu unutmayalım.

"Dünya arkasını dönmüş gidiyor, ahiret ise yönelmiş geliyor. Bunlardan her ikisinin de kendine has evlatları var. Sizler ahiretin evlatları olun. Sakın dünyanın evlatları olmayın. Zira bugün amel var hesap yok, yarın ise hesap var amel yok.”

 

K.B.E. Yasemin Hafize Şanlı

Diğer Bloglar

Yorumlar (0)

Yorum Yazın

Yorumlarınız sistem onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır.